De organisatie leren leren: ontwerpen, veranderen, vernieuwen

 

De Leergang Corporate Learning (LCL, voorheen Leergang Opleidingskunde) gaat in 2016 voor de tweeendertigste keer van start. Een gedegen en innovatief traject voor professionals op het gebied van leer-, opleidings- en verandervraagstukken in arbeidsorganisaties en scholen. Vandaar de naam ‘corporate’ - in de zin van een organisatiebreed perspectief. 

 

De leergang is een twee-jarig traject. Vanaf 2015 is het ook mogelijk om na het eerste jaar af te ronden. 

 

Vorig jaar hebben we voor het eerst de groepen deelnemers van de leergang Ontwerpen van Leertracten (OVL) (zie http://www.corporate-education.com/OVL) en de LCL samengevoegd. In deze pilot onderzochten we onze aanname dat de groepen veel van elkaar konden leren doordat ieder dan nét iets meer meekrijgt van de specialisatie van de ander (kort gezegd is dat LCL: strategisch adviseren, OVL: relationeel ontwerpen). We beschouwen het experiment als geslaagd en werken daarom dit jaar opnieuw met één groep waarin de twee sporen van advies en ontwerp elkaar zullen versterken. Leerjaar 1 is het basisjaar, leerjaar 2 is het optionele verdiepingsjaar. Vanaf nu is het dus mogelijk om na het eerste jaar te beslissen of je je opleiding daarmee wilt afronden, of dat je verdere verdieping zoekt en doorgaat met leerjaar 2. 

 

Adviseren en ontwerpen

 

Thema’s die aan bod komen zijn onder meer: ontwerpen van leertrajecten, werkplekleren, organisatieverandering, leiderschapsontwikkeling, kennisproductiviteit, talentontwikkeling, innovatie, procesadvisering, coaching...

 

De rijkdom aan onderwerpen weerspiegelt de brede uitdaging van ons vak. De leergang heeft ook een duidelijke focus: het ontwerpen van leer- en veranderinterventies voor kleinere en grotere groepen, en het ontwikkelen van een strategische adviesrol.

 

Wie nemen deel aan de leergang?

 

De LCL is geschikt voor HR(D) professionals uit overheidsorganisaties, adviesbureaus, gezondheidszorg- en onderwijsinstellingen en commerciële ondernemingen. Deelnemers hebben met elkaar gemeen dat ze verantwoordelijk zijn voor het ondersteunen van leer- en veranderprocessen in hun organisatie. Bijvoorbeeld in de rol van HR-adviseur, organisatieadviseur, manager, opleidingskundige, adviseur innovatie & ontwikkeling etc. Ze hebben een hbo-opleiding gevolgd of beschikken over een academisch werk- en denkniveau en zoeken professionele verdieping en persoonlijke groei.

 

Opbrengsten voor de deelnemer

 

Tijdens de LCL ontwikkel je jezelf als professional die het leren in en van de organisatie bevordert. Je doet dat vanuit een heldere en gefundeerde persoonlijke visie op leren, ontwerpen en adviseren. Je denkt strategisch en beleidsmatig en gaat tegelijk concreet te werk.

 

Door het verbinden van vakliteratuur, onderzoek en visies van professionals ben je in staat om nieuwe inzichten op het gebied van leren vorm te geven in je eigen werkpraktijk.


De leergang helpt je te groeien als adviseur en ontwerper. Geen professional is hetzelfde. Daarom vertrekken we vanuit jouw specifieke ervaringen, talenten en drive: hoe kun je die uitbouwen?
Door het intensief samen optrekken met collega-deelnemers en gasten levert het volgen van de Leergang je ook een verrijking van je professionele netwerk op.

Opbrengsten voor de organisatie

 

Leer- en verandervraagstukken benaderen we vanuit een organisatiebreed perspectief. Tijdens het traject pak je als deelnemer vanaf de eerste dag concrete vraagstukken uit de eigen praktijk op en brengt die samen met vakgenoten tot nieuwe oplossingen. Het werk vormt het vertrekpunt en daar zijn de effecten dan ook al snel zichtbaar en voelbaar.

Juni 201724
deelnemer
" Na een drastische loopbaanverandering heeft een opleiding bij de FCE mij versneld en gedegen wegwijs gemaakt in de wereld van leren "
Bart de Koning - Océ
Inschrijfformulier vragen? bel 030 239 40 50vragen
Leergang Corporate Learning
Leergang Ontwerpen van Leertrajecten
Leergang Proceskunde, Werken met Aandacht
Leergang De Veranderpraktijk
Leertraject Talentgericht en Systemisch werken
Inschrijfformulier
FCE Prikbord
FCE Netwerk
Agenda
Nieuws
 
Foundation for Corporate Education - Maliebaan 45, 3581 CD Utrecht - Telefoon +31 (0)30 239 40 50 -