Doelen van de FCE

 

De Foundation for Corporate Education (FCE) / Stichting Opleidingskunde is zo’n 25 jaar geleden opgericht door Joseph Kessels en Cora Smit met twee doelen:

  • professionalisering van vakgenoten op het gebied van opleiden en leren in arbeidsorganisaties en onderwijs;

  • ontwikkelen van het vak door te investeren in kennisuitwisseling in onderzoek

 

Ons vak is in die jaren enorm veranderd. En de groep mensen die werkt aan leer- en verandervraagstukken is breder geworden. Maar die twee doelen blijven overeind voor ons als FCE.

 

Professionalisering en onderzoek

 

Vanuit de FCE organiseren we een breed scala aan leeractiviteiten voor professionals op het gebied van opleiden, leren en veranderen. Variërend van bijeenkomsten van een middag tot leergangen van twee jaar. En met de opbrengsten van die activiteiten financieren we praktijkgericht onderzoek, waarvan de uitkomsten direct weer ten goede komen aan het netwerk en de vakontwikkeling.

 

Thema's: leren en veranderen

 

Onze activiteiten weerspiegelen de ontwikkeling in ons vak. We behandelen dus thema's varierend van het ontwerpen van een leertraject tot het stimuleren van innovatie. Belangrijke thema’s zijn kennisproductiviteit, leergericht veranderen, Appreciative Inquiry, social capital, talentgericht ontwikkelen, praktijkonderzoek en gezamenlijk ontwerpen.
Mei 201724
Hans de Gruijter
" De OvL heeft mij bevestigd in wat ik al wist: werken in het veld van leren en ontwikkelen, is het leukste dat ik kan en wil doen. Daarnaast heeft de OvL mij vele tools geboden voor analyse, ontwerp en advies. En een groot aantal zeer inspirerende momenten met de begeleiders, gastdocenten en deelnemers. Ik zeg doen! "
Hans de Gruijter - Ministerie van Defensie
Inschrijfformulier vragen? bel 030 239 40 50vragen
Leergang Corporate Learning
Leergang Ontwerpen van Leertrajecten
Leergang Proceskunde, Werken met Aandacht
Leergang De Veranderpraktijk
Leertraject Talentgericht en Systemisch werken
Inschrijfformulier
FCE Prikbord
FCE Netwerk
Agenda
Nieuws
 
Foundation for Corporate Education - Maliebaan 45, 3581 CD Utrecht - Telefoon +31 (0)30 239 40 50 -