marja wiegers

Marja Wiegers

Deelnemer leergang Corporate Learning van 2009 - 2011

Het vak ingestapt via de FCE
Voordat ik bij de FCE begon was ik nog niet werkzaam in het vak van leren en ontwikkelen. In een heroriënterende fase werd ik op de FCE gewezen. Ik had het gevoel dat het als springplank kon fungeren om het vak in te rollen. Nu heb ik de opleiding ruim een jaar geleden afgerond. Toch voelt het net alsof het nog in volle gang is doordat je deel uitmaakt van zo’n hecht netwerk.

Dan merk je dat je de bagage hebt
Een van de mooiste herinneringen aan mijn leergang, is het verzorgen van een visietraject bij de politie in het tweede jaar. Ik stond er onverwacht alleen voor doordat er iemand ziek was. Stond ik daar: voor een zaal vol politiemannen. Dan merk je ineens dat je de bagage hebt om zoiets vorm te geven. Er zaten hele spannende momenten in en dat maakt het nog mooier als het lukt om het tot een goed einde te brengen. Naderhand werd ik gebeld dat die dagen echt iets teweeg hebben gebracht en nog steeds impact hebben.

Een nieuwe uitdaging
Momenteel werk ik als opleidingsadviseur bij Humanitas DMH. Binnenkort begin ik als trainer / facilitator bij 2KnowHow. Een nieuwe uitdaging, waar ik heel veel zin in heb! Hier ga ik aan de slag met positieve praktische interventies om samen met teams en organisaties te werken aan cultuur, gedrag en communicatie waarbij passie en energie belangrijke peilers voor mij zijn. Voor mij is het altijd belangrijk als ik met mensen werk dat ik bij hun energie kom en bij de essentie van de dingen die ze doen. Ik zou graag willen dat daar meer ruimte voor is in organisaties.

Een kleine stap is ook een stap
De opleiding heeft een enorme invloed op mijn persoonlijke ontwikkeling en daarmee ook op mezelf. Veel dingen die ik in de leergang geleerd heb pas ik ook echt toe in mijn werk bij Humanitas DMH.
Ik heb bijvoorbeeld geleerd om aan te sluiten bij de mensen met wie je aan het werk bent. Een uitspraak van Joseph Kessels die bij mij echt binnenkwam is: ‘een kleine stap is ook een stap’. Dat inzicht heeft mij veel gebracht.

Netwerk
Het netwerk dat ik heb opgedaan via de leergang voelt voor mij heel hecht, ik spreek nog veel mensen, misschien ook wel doordat het nog kort geleden is. Overigens niet alleen om te sparren of uit te wisselen: via de FCE ben ik ook in contact gekomen met mijn toekomstige werkgever. Mensen die bij de FCE betrokken zijn geweest weten meteen wat je bedoelt. Je spreekt dezelfde taal en hebt weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen.

Meer lezen over Marja en haar werk?
www.2knowhow.nl

Eerder geportretteerd


Leergang Corporate Learning
Leergang Ontwerpen van Leertrajecten
Leergang Proceskunde, Werken met Aandacht
Leergang De Veranderpraktijk
Leertraject Talentgericht en Systemisch werken
Inschrijfformulier
FCE Prikbord
FCE Netwerk
Agenda
Nieuws
 
Foundation for Corporate Education - Maliebaan 45, 3581 CD Utrecht - Telefoon +31 (0)30 239 40 50 -