Beweging creëren in verandervraagstukken

De leergang veranderpraktijk is een praktijkgericht leertraject voor managers en professionals die verantwoordelijk zijn voor het realiseren van een verandering in hun organisatie. 

 

De leergang biedt een werkplaats waar je aan de slag gaat met je veranderopdracht, met focus op het creëren van werking en resultaat in de praktijk. We stellen je in staat je kennis en ervaring te toetsen aan de nieuwste inzichten en je arsenaal aan veranderkundige technieken uit te breiden. De veranderkundige zelf, zijn persoonlijke stijl en gedrag, is een belangrijk instrument bij het creëren van beweging. Aan jouw rol in veranderingen wordt veel aandacht besteed. Deelnemen aan de leergang leidt tot verdieping en verbreding van je veranderkundig vakmanschap, gecombineerd met een veranderkundig resultaat voor je organisatie.

 

Voor wie is de leergang bestemd?

De leergang veranderpraktijk is toegesneden op directeuren, managers, organisatieadviseurs, verandermanagers of programma/projectmanagers, die verantwoordelijk zijn voor het realiseren van een verandertraject in hun organisatie.

De leergang duurt een half jaar. Deelnemers beschikken over een actuele veranderkundige opdracht die al gestart is of nog gaat starten. Het gaat om een opdracht waar zij zelf invloed op uitoefenen. Ze zijn regisseur of hoeder van het veranderkundige vraagstuk.  Deelnemers hebben minimaal een HBO-opleiding gevolgd of beschikken over dit werk- en denkniveau. Zij zijn op zoek naar professionele verdieping en gedreven om hun veranderopdracht zo goed mogelijk te vervullen.  

 

Opbrengsten voor de organisatie

De deelnemer aan de leergang werkt aan een actueel organisatie vraagstuk waar zowel hijzelf als de begeleiders en gastdocenten mee aan de slag gaan. Hierdoor doet de deelnemer inspiratie en ideeën op die direct in de eigen praktijk kunnen worden toegepast. Trage veranderingen worden versneld, vastzittende patronen doorbroken en in stugge vraagstukken komt weer beweging.

April 201723
IMG 8519.thumb
" Het afgelopen jaar heb ik veel nieuwe kennis opgedaan waarmee ik nog volop aan het experimenteren ben. De duidelijke visie en uitgangspunten van de FCE hebben mij erg geholpen om in de informatie de rode draad van de opleiding vast te houden. Ik verwacht dat het tweede jaar een goed vervolg van het eerste jaar wordt, met een stuk verdieping. Om uiteindelijk vanuit een eigen visie op leren, strategische vraagstukken uit de organisatie op te kunnen pakken en uit te voeren. "
Tineke Speetjens - GGZ Limburg
Inschrijfformulier vragen? bel 030 239 40 50vragen
Leergang Corporate Learning
Leergang Ontwerpen van Leertrajecten
Leergang Proceskunde, Werken met Aandacht
Leergang De Veranderpraktijk
Leertraject Talentgericht en Systemisch werken
Inschrijfformulier
FCE Prikbord
FCE Netwerk
Agenda
Nieuws
 
Foundation for Corporate Education - Maliebaan 45, 3581 CD Utrecht - Telefoon +31 (0)30 239 40 50 -