Beweging creëren in verandervraagstukken

De leergang veranderpraktijk is een praktijkgericht leertraject voor managers en professionals die verantwoordelijk zijn voor het realiseren van een verandering in hun organisatie. 

 

De leergang biedt een werkplaats waar je aan de slag gaat met je veranderopdracht, met focus op het creëren van werking en resultaat in de praktijk. We stellen je in staat je kennis en ervaring te toetsen aan de nieuwste inzichten en je arsenaal aan veranderkundige technieken uit te breiden. De veranderkundige zelf, zijn persoonlijke stijl en gedrag, is een belangrijk instrument bij het creëren van beweging. Aan jouw rol in veranderingen wordt veel aandacht besteed. Deelnemen aan de leergang leidt tot verdieping en verbreding van je veranderkundig vakmanschap, gecombineerd met een veranderkundig resultaat voor je organisatie.

 

Voor wie is de leergang bestemd?

De leergang veranderpraktijk is toegesneden op directeuren, managers, organisatieadviseurs, verandermanagers of programma/projectmanagers, die verantwoordelijk zijn voor het realiseren van een verandertraject in hun organisatie.

De leergang duurt een half jaar. Deelnemers beschikken over een actuele veranderkundige opdracht die al gestart is of nog gaat starten. Het gaat om een opdracht waar zij zelf invloed op uitoefenen. Ze zijn regisseur of hoeder van het veranderkundige vraagstuk.  Deelnemers hebben minimaal een HBO-opleiding gevolgd of beschikken over dit werk- en denkniveau. Zij zijn op zoek naar professionele verdieping en gedreven om hun veranderopdracht zo goed mogelijk te vervullen.  

 

Opbrengsten voor de organisatie

De deelnemer aan de leergang werkt aan een actueel organisatie vraagstuk waar zowel hijzelf als de begeleiders en gastdocenten mee aan de slag gaan. Hierdoor doet de deelnemer inspiratie en ideeën op die direct in de eigen praktijk kunnen worden toegepast. Trage veranderingen worden versneld, vastzittende patronen doorbroken en in stugge vraagstukken komt weer beweging.

Mei 201724
Foto Helma Broers Kersbergen
" Helma was deelnemer aan Talentgericht en systemisch werken.
Ik begeleid iedere maand nog enkele talentopstellingen. Erg leuk. Dat doe
ik binnen het havenbedrijf en ook op plekken waar geen haven in beeld is.
Afgelopen voorjaar ben ik geïnterviewd over de transitie die ik geleid
heb, uiteindelijk een heel persoonlijk gesprek wat veelal over talent en
het waarderen daarvan ging. Ik vind het leuk dit met jullie te delen.
En om jullie te bedanken voor de inzichten die hier eind 2016 ook
aan bijgedragen hebben.
innerluck.nl/helma-broers-kersbergen-het-waarderen-van-je-eigen-kracht/

"
Helma Broers - CIO Havenbedrijf Rotterdam
Inschrijfformulier vragen? bel 030 239 40 50vragen
Leergang Corporate Learning
Leergang Ontwerpen van Leertrajecten
Leergang Proceskunde, Werken met Aandacht
Leergang De Veranderpraktijk
Leertraject Talentgericht en Systemisch werken
Inschrijfformulier
FCE Prikbord
FCE Netwerk
Agenda
Nieuws
 
Foundation for Corporate Education - Maliebaan 45, 3581 CD Utrecht - Telefoon +31 (0)30 239 40 50 -