De FCE online Proeverij van 6 t/m 8 juni

6 juni 2022 | Online

De FCe staat voor vakmanschap in Ontwikkeling

En wat is dan vakmanschap? Ons vak is enorm in ontwikkeling. Dat zie je ook terug in variëteit in onze community. Van ontwerpers tot organisatieveranderaars, van adviseurs tot leidinggevenden. Deze diversiteit is onze kracht, zonder wrijving geen glans! Om jezelf te blijven ontwikkelen is het aantrekkelijk juist met vakgenoten in gesprek te gaan. Van elkaar leren en jezelf verrijken aan de werkpraktijk van anderen is en blijft een aantrekkelijk onderdeel van de FCe.

De komende tijd starten er weer de nodige trajecten. We kunnen ons voorstellen dat je daar wat meer over wilt weten voordat je weer een volgende stap zet in jouw ontwikkeling. Daarom organiseren we ‘proeverijen’ om kennis te maken met de inhoud, sfeer en werkwijze van die specifieke leergang.

Het idee van de ‘Proeverij’

Kleinschalig, persoonlijk, gericht op leren door doen en verdiepen en op leren van en met elkaar… Die uitgangspunten van onze FCe leertrajecten vind je ook terug in de opzet van de proeverij.

  • Maak je kennis met de begeleiders en met mogelijke andere deelnemers
  • Is er ruimte voor het verkennen van jouw leervragen
  • Komt een korte praktische uitleg van de opzet van het traject voorbij
  • En… doe je een korte leeractiviteit waarmee je al even aan de slag bent.

Verder is elke bijeenkomst net even anders, want op maat gemaakt voor dat traject.

De Leergangen

Adviseren & Ontwerpen voor Leren in Organisaties
Vervul jij een rol als ontwerper of (interne/externe) adviseur op het gebied van leren in organisaties en ben je op zoek naar nieuwe methodieken, perspectieven en vaardigheden? Dan is deze proeverij een mogelijkheid om kennis te maken met een leergang die kan helpen bij die zoektocht.
Theo Visser, Mariël Rondeel en Erik Deen begeleiden al jarenlang professionals om zich hierin te bekwamen.
Mariël en Erik schreven de compleet vernieuwde druk van het boek Opleidingskunde dat de basis van deze leergang vormt.
In de proeverij maak je kennis met hen en de  inhoud van de leergang.
Datum en tijd van de proeverij
Dinsdag 7 juni 2022 van 15.00 – 17.00 uur

VeranderExpress
De VeranderExpress is een interactieve ‘Thinkshop’ waarin je zelf aan de hand van korte interviewfragmenten een thema, in dit geval ‘Macht’, verkent en verdiept dat speelt bij veranderingen in organisaties.
We dagen je uit en inspireren je om te onderzoeken hoe jij naar het thema Macht kijkt in relatie tot de uitdaging waar jij met jouw team of organisatie voor staat.
We gaan met mensen (o.a. Thijs Homan, Leike van Oss en Albert-Jan Jongsma) in gesprek over de dilemma’s aan de hand van persoonlijke verhalen die zij zelf ervaren in relatie tot Macht; geen theoretische beschouwingen over hoe Macht werkt. Door je te laten kijken naar de interviewfragmenten hopen we je aan te zetten tot het onderzoeken van jouw eigen blik op het thema Macht zodat je komt tot nieuwe inzichten en acties.
Datum en tijd van de proeverij
Dinsdag 7 juni 2022 van 15.00 – 17.00 uur

Systemisch Coachen met Talent
Coaching en leidinggeven vanuit sterke punten en talenten is een krachtige motor voor persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling.
Margriet Schut en Brenda Vos verbinden talent met systemisch onderzoek, onder meer door talentopstellingen. Met systemisch coachen doorbreek je patronen en kun je talenten vrij en in balans inzetten. Dat zorgt voor energie en veerkracht.
Margriet en Brenda zijn als ervaren systemisch coaches al bijna 10 jaar betrokken bij de FCE als begeleiders. Zij nodigen je uit om op 8 juni te komen proeven van hun werkwijze.
Datum en tijd van de proeverij
Woensdag 8 juni 2022 van 13.00 – 15.00 uur

Postbachelor Opleiding e-Learning
Ben jij de learning professional op zoek naar een gedegen opleiding die je helpt om e-Learning op een doordachte en effectieve wijze te integreren in jouw werkveld? In deze inspirerende e-Learning opleiding komen theorie en praktijk bij elkaar en veranker je met praktijkopdrachten het leren in jouw eigen werkcontext. Samen met andere learning professionals leer je op een blended manier van en met elkaar en word je ondersteund door hoofddocent Marcel de Leeuwe met zijn team van gastdocenten. Tijdens proeverij maak je kennis met Marcel en de werkwijze en inhoud van deze opleiding.
Datum en tijd van de proeverij
Dinsdag 7 juni 2022 van 9.00 – 10.30 uur

Digitale Innovatie begeleiden
Maak kennis met het Tech Changemakers traject, begeleid succesvol digitale innovatie.
Je bent bezig met innovatief leren en samenwerken. Je hebt een plan maar de praktijk blijkt weerbarstig. Jij gelooft in de noodzaak van de verandering maar hoe krijg je de rest van de organisatie mee? Dit komt aan bod in het Tech Changemakers traject van 6 maanden. Sibrenne Wagenaar en Joitske Hulsebosch, experts op het gebied van innovatief leren met technologie, geven je tijdens de proeverij de kans een kijkje in hun digitale keuken te nemen. Zo kun je hun werkwijze zelf ervaren.
Datum en tijd van de proeverij
Woensdag 8 juni 2022 van 10.00 – 11.00 uur

Persoonlijk vakmanschap in ontwikkeling
Met hun speelse diepgang nemen Sofie Hendrikx en Kris Snick je mee op een leerrijke reis van 9 maanden waar jij jouw essentie als (bege)leider of facilitator ontdekt en finetunet. In deze ervaringsgerichte en holistische opleiding is persoonlijke ontwikkeling de hefboom om jouw vakmanschap te versterken. Als jij jouw unieke kracht écht toont aan de wereld, dan creëer je wezenlijke impact. Tijdens de proeverij kun je kennismaken met Kris en Sofie, hun werkwijze en de inhoud van de leergang.
Datum en tijd van de proeverij 
Maandag 6 juni 2022 van 14.00 – 16.00 uur

Meedoen?

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan één of meerdere proeverij-bijeenkomsten kun je je aanmelden bij Janni Schipper, via [email protected].
We horen en zien je graag!