Online workshop ‘Het fundament: Proceskunde, Werken met Aandacht’

25 juni 2020 | Online

Wie kent ‘t niet? Alle plannen staan op papier, de mijlpalen zijn benoemd en de afspraken zijn gemaakt. En toch vlot het proces niet. Iedereen beweegt een andere kant op en de besluitvorming stagneert. Terwijl toch iedereen het belang en de noodzaak herkent. Het is lastig om aan te wijzen hoe dat nu precies komt.

Proceskunde, werken met aandacht’ gaat over deze ongrijpbare kant van samenwerken, organiseren en ontwikkelen. Deze moeilijk ‘pakbare’ kant staat niet beschreven in de tien stappen naar succes, noch staat het in de plannen die we maken als leidinggevende, professional of in ons persoonlijke leven.

Het is een gerichte en onderzoekende houding naar wat dat (ene) samenwerkings- of adviesproces waar je deel van uitmaakt, nu juist zo lastig of moeilijk maakt. Met aandacht voor de vraag hoe en met welke beïnvloeding een proces weer op gang kan komen en zijn voortgang hervindt.

In deze workshop maak je nader kennis met het gedachtengoed. Na een introductie op het perspectief pas je deze kijk toe op je eigen werkpraktijk.

Je oefent in kleine subgroepen met het werken met aandacht gericht op het ontrafelen van taal en het onthullen van de diepere vaak onbewuste lagen die zich voordoen bij samenwerken.

Je vertaalt deze manier van kijken aan het eind van deze sessie naar jouw persoonlijk professionele onderzoek, met de vraag: Waar wil jij beweging brengen? En hoe kan het werken met aandacht je daarbij helpen?

De online workshop is op 25 juni a.s. van 14.00 – 16.00 uur. De kosten bedragen € 119,- inclusief het boek Proceskunde, een pleidooi voor werken met aandacht.

Sinds 10 jaar leiden Aart Goedhart en Barbara van der Steen binnen de FCE bestuurders, leidinggevenden, projectleiders en adviseurs op in dit perspectief. In 2016 verscheen hierover hun boek.

Direct Aanmelden

Meer informatie! Bekijk de leergang