FCE Lustrum 11 maart 2020

In 2020 vieren we het zesde lustrum van de FCE. Een mooi moment om elkaar weer te ontmoeten en nieuwe inspiratie op te doen! Het thema van het lustrum is:

Van een kleine doorbraak naar een grootschalige beweging

Dat is het onderwerp van het Grote FCE Onderzoek dat Suzanne Verdonschot sinds twee jaar met studenten en deelnemers uit het FCE-netwerk uitvoert. De centrale vraag hierin is: Hoe kunnen enkele geslaagde experimenten uitgroeien tot een meer grootschalige vernieuwing? Hoe schaal je innovatie op? Wat kun je doen na een geslaagde pilot? De onderzoekers willen er achter komen hoe mensen elkaar ‘aansteken’ om aan de slag te gaan. En wanneer kleine stappen zich ontwikkelen tot een heus vernieuwingspad. Ook bestuderen ze hoe mensen regie kunnen voeren op deze processen om richting en vaart te geven aan de beweging die ze voor ogen hebben.

Aan het werk met de onderzoeksresultaten

Tijdens het lustrum krijg je de nieuwste inzichten uit het onderzoek, vers-van-de-pers! Ook ga je er praktisch mee aan het werk in verschillende workshops. Onder begeleiding van de FCE-docenten en onderzoekers kun je aan de slag met onderwerpen als:

  • Breng jouw eigen vernieuwingsproject in kaart: reflecteer op de stappen die je tot nu toe maakte in de beweging waar jij aan bouwt en ontwerp volgende stappen.
  • Reflectie op jouw eigen kwaliteiten als beweging-maker: onderzoek wat jouw bijdrage is en ga na hoe je jouw talenten nog sterker kunt inzetten.
  • Ontwerp krachtige interventies om jouw organisatievernieuwing verder te brengen: op basis van jouw eigen ervaring èn nieuwe inzichten werk je nieuwe ideeën uit.

De FCE-docenten hebben elk expertise op verschillende thema’s. Dat zorgt voor een gevarieerd aanbod van workshops vanuit verschillende invalshoeken zoals: opleidingskunde, e-learning, talentgericht werken, proceskunde, verhalend werken.

Programma

We starten met een keynote van Suzanne Verdonschot over de resultaten van het onderzoek ‘Van een kleine doorbraak naar een grote beweging’. Hoe ga je verder na een geslaagd experiment? Hoe schaal je een kleine pilot op tot een grootschalige innovatie? Welke strategieën zijn er om regie te voeren hierop? En hoe voorkom je bekende valkuilen als ‘platwalsen-door-uitrollen’?

Dan verzorgen de FCE docenten verdiepende workshops, waarin je actief aan de slag kunt met je eigen vraag rond vernieuwing of beweging. Misschien wil je op zoek naar je eigen talent om een innovatie verder te brengen? Of zit je vast met een vernieuwing en wil je graag ontdekken hoe je weer beweging in de zaak brengt? Je ontdekt het hier. Of laat je interviewen door een van de FCE onderzoekers, ze helpen je om je eigen veranderings- of vernieuwingsproces in kaart te brengen. Je krijgt zo niet alleen de uitkomsten van het onderzoek mee, maar ook handige tools.

Uiteraard is Joseph Kessels, grondlegger van de FCE ook aanwezig in een actieve rol.
En er is ruimte voor veel informele ontmoetingen, bijvoorbeeld bij een fijne lunch of het FCE café.

Tijd, kosten en locatie

De dag start om 9.30 uur en we sluiten om 16.30 uur af.
De toegang is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen.
De locatie is Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 2, D42, 6711 JC Ede
Deze locatie is goed bereikbaar met zowel de auto als de trein

Kom je ook?

De lustrumdag voor FCE alumni is het moment waarop alle (oud) FCE-ers, docenten, deelnemers, bestuursleden en andere vakgenoten samen komen. We zien er naar uit om je hier (weer) te ontmoeten!
Je kunt je aanmelden via [email protected]. Wil je hierbij duidelijk aangeven welke leergang en welk jaar je meedeed?