FCe Festival 26 november

Bouwen aan blijvende verandering

Bouwen aan blijvende verandering

In elke organisatie werken mensen aan vernieuwende initiatieven. Neem een manager van de afdeling productie die zelfsturing van de operatoren wil versterken of een leidinggevende die de P-gesprekken meer vanuit talenten wil vormgeven. Denk aan een groep teamleiders die de lessen anders wil gaan roosteren of aan zorgteams die door anders samen te werken meer persoonsgerichte zorg willen leveren. Om deze initiatieven groter te laten groeien worden vaak allerlei activiteiten georganiseerd. Een training om te oefenen met nieuw gedrag, een reflectiesessie met het team of een klein actieonderzoek om erachter te komen hoe medewerkers te werk gaan.

Relevante vragen hierbij zijn:

 • Hoe beslis jij nu welke interventies je doet en welke je achterwege laat?
 • Hoeveel impact hebben de ingezette interventies?
 • Hoe kunnen we binnen organisaties zorgen voor blijvende verandering, ook enige tijd na de interventies?

De FCe organiseert een levendig hybride festival waarbij je meer leert over deze vragen! De onderzoekers delen hun nieuwste inzichten en je gaat actief aan de slag met jouw eigen ideeën.

Hier vind je de flyer van het festival: FCe Festival Flyer 26 november.

Direct inschrijven

Position Paper

We hebben onderzoek opgezet om hier meer over te leren omdat we denken dat de inzichten ons verder kunnen helpen in het bouwen aan blijvende verandering. We hebben het FCe festival georganiseerd om o.a. de inzichten die we hebben opgedaan te delen maar ook om nieuwe vragen aan anderen voor te leggen. In de open onderzoekskeuken nodigen we onze vakgenoten uit om mee te puzzelen, mee te leren en nieuwe vragen te stellen.

Er zijn tijdens het festival drie inhoudelijke lijnen die elk geleid worden door een andere inhoudsexpert en onderzoeker.
Ieder benadert het onderwerp vanuit een eigen invalshoek.

 1. Hoe neem je regie over innovatie?
  Actief richting geven aan de beweging waar je aan bouwt
 2. Hoe kun je doén wat je weet?
  Meer impact bereiken met de leerinterventies die je inzet
 3. Wanneer gaat verandering vanzelf?
  Bouwen aan een omgeving die ander gedrag stimuleert

Je kunt het hele Position Paper Festival Bouwen aan blijvende verandering hier lezen.