Adviseren & Ontwerpen voor Leren in Organisaties – II –

Voorheen tweede jaar Leergang Corporate Learning

Ervaren adviseurs die hun eigen invloed willen versterken, vinden bij dit traject inspiratie en voeding. De nadruk ligt op het strategisch adviseren en ontwerpen. En op jouzelf als belangrijkste instrument. Welke ontwikkelingen zie jij in jouw organisatie als het gaat om leren en ontwikkelen? Waar vind je dat het beter kan? En hoe geef je daar een impuls aan, door te overtuigen met jouw adviezen en bovenal met krachtige, gedragen interventies te komen? Dat leer je in deze leergang.

NB Het traject is gebaseerd op het tweede jaar van de voormalige Leergang Corporate Learning. Het is uitermate geschikt voor mensen die de afgelopen jaren het basisjaar of Adviseren & Ontwerpen voor Leren in Organisaties – I volgden. Maar ook als je eerder de OVL volgde of een andere opleiding waardoor jouw rugzak al aardig gevuld is, biedt dit traject een waardevolle verdieping.


Direct inschrijven

Het traject bestaat uit twee delen. De eerste maanden staan in het teken van een strategische analyse van jouw organisatie en ook een gedegen zelfreflectie. Dat mondt uit in een persoonlijk profiel of manifest, waarop deelnemers elkaar bevragen tijdens een radioshow die je samen opneemt in de studio met professionele begeleiding. Een manier om je uit te dagen om er echt te staan met jouw verhaal en dat bovendien in een groter kader te plaatsen.

In de tweede fase richt je je op het maken van een beweging: een strategische ontwikkeling die verder gaat dan één interventie. Bijvoorbeeld: zorgen dat er meer aandacht komt voor talentgericht perspectief in een organisatie. Of een beweging richting zelfsturend leren ondersteunen. Welk thema centraal staat hangt af van jouw eigen analyse. Belangrijke ‘momenten van de waarheid’ zijn een Development Center, waarin je in gerichte studio’s uitgedaagd wordt te laten zien waar je staat met jouw adviesvaardigheden, en de bedrijfsbezoeken, waarin je in kleine groepen in een dag op bezoek gaat bij een organisatie, een analyse maakt en adviezen en interventies ontwerpt.

Je rondt het jaar af met een proeve van bekwaamheid bestaande uit een strategisch portfolio dat je bespreekt met jouw opdrachtgever, de FCE begeleider en een externe referent.

Er staan in het traject drie lijnen centraal:

  1. Jouw professionele identiteit als adviseur en professional op het gebied van leren en ontwikkelen
  2. Beweging van jouw organisatie: welke ontwikkeling is gaande? Wat is er nog meer nodig?
  3. Leren en organisatieontwikkeling.

Die keren als een rode draad terug in de tien leerbijeenkomsten

De eerste helft van het traject (gericht op reflectie en analyse) kent de volgende bijeenkomsten:

  • De Tweedaagse kick-off rond strategie en organisatiekunde
  • Een College Organisatiediagnostiek
  • Twee Masterclasses: ‘Toekomst maken’ en ‘Radio maken’ (waar je jouw eigen analyse omzet in een pitch voor de toekomst).

De tweede helft van het jaar gaat over beweging maken, en kent:

  • Drie Masterclasses: ‘Jouw project’, ‘Veranderkunde’ en ‘Story telling’
  • Een Development Center waar jouw bekwaamheid en ontwikkeling als adviseur centraal staan
  • Een bedrijfsbezoek: on-site een analyse uitvoeren, interventies en een advies ontwerpen voor een echt vraagstuk.

De tiende en laatste bijeenkomst staat in het teken van het proevegesprek, naar aanleiding van jouw portfolio.

Alle Masterclasses, het College en het Development Center worden ondersteund door ervaren specialisten die je uitdagen en nieuwe perspectieven, modellen en (organisatiekundige) theorie aanreiken.

Tussen de bijeenkomsten door vindt intervisie plaats.

Vaste begeleiders van de leergang zijn Pieterjan van Wijngaarden en Saskia Tjepkema. Beiden zijn verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company.

Naast hen zijn er zeer ervaren organisatieadviseurs te gast voor het College en de Master Classes, zoals Jaap Peters (DeLimes), Marcel Kuhlmann (Kessels & Smit), Hanneke Elink Schuurman (zelfstandig adviseur, SIOO), Paul Keursten (Kessels & Smit), Jurg Thölke (de Mangrove) en Eric Koenen (Doorwerth Groep).

“De leergang heeft me niet alleen geholpen mijn professionaliteit verder vorm te geven maar ook (daardoor) mijzelf beter te begrijpen.”
– Jan Blok | NFI –

“Het is heel inspirerend om te ervaren dat de impact van jouw leerinterventies die je in organisaties doet steeds groter wordt.”
– Marcel Nooijen | Learning Spirit –

“Een geweldige, inspirerende ervaring! Ik ben enorm gegroeid in mijn rol als facilitator, coach en (verander)adviseur. De begeleiders zijn vakinhoudelijk goed, goede facilitators, flexibel, nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd. Ik raad de FCE aan iedereen aan die professioneel bezig wil zijn met leren en ontwikkelen.”
– Martijn Faber | Politie Gelderland –

De volgende leergang start in september en is gepland op donderdagen en vrijdagen op de volgende data:

13 oktober 2017
3 november 2017
24 november 2017
15 december 2017
12 januari 2018
9 februari 2018
8 en 9 maart 2018
12 en 13 april 2018
18 mei 2018
14 en 15 juni 2018

De kosten voor dit traject bedragen € 6.500,00 vrij van BTW. Dit bedrag is inclusief intakegesprek, literatuur, overig lesmateriaal, twee coachgesprekken, intervisie en twee bijeenkomsten met externe referenten.

De verblijfskosten bedragen € 1.100,00 excl. 21% BTW voor de locatie, lunches en eventuele diners. Deze kosten worden door de locatie (Maliebaan45) in rekening gebracht.

De locatie voor deze leergang is Maliebaan 45 in Utrecht.