FCe Festival – Versnellen van innovatie door de impact inzichtelijk te maken

Iedereen die bouwt aan innovatie in de praktijk doet dat om iets te bereiken

Iedereen die bouwt aan innovatie in de praktijk doet dat om iets te bereiken: een probleem aanpakken, een kans verzilveren of een doel realiseren.

Je hebt iets voor ogen en daarom steek je er energie in. Om het vuurtje brandend te houden is het belangrijk af en toe te kijken naar in hoeverre er al resultaten van jouw vernieuwing zichtbaar zijn. Het zien van voortgang motiveert en geeft richting voor volgende stappen. Bovendien zijn er dikwijls andere betrokkenen die vragen naar de concrete opbrengsten van het initiatief. Bijvoorbeeld omdat zij zorgen voor meer tijd, nieuw budget of omdat zij verantwoording afleggen over de gedane investering. 

Het is nog niet zo eenvoudig om de impact van vernieuwingen scherp in beeld te krijgen. Je werkt immers niet van een vast punt A naar een vast punt B, waarop je rustig de effecten kunt meten. Innovatie in het dagelijkse werk heeft veel meer het karakter van een beweging, die gaandeweg steeds breder wordt, in de zin dat er meer mensen bij betrokken raken. En steeds effectiever: na iedere stap kan je de kwaliteit van je interventies weer versterken. Die beweging verloopt zelden volgens een vooraf opgestelde planning. Vastlopers horen erbij, en soms doe je zelfs een stap terug om daarna ineens weer een doorbraak of versnelling te realiseren.

Hoe kun je in dat ‘rommelige’ dynamische proces van bouwen aan vernieuwing toch zicht krijgen op de resultaten die je bereikt? Impactonderzoek kan daarbij helpen. 

Het boeiende is dat impactonderzoek niet alleen helpt om effectiviteit in kaart te brengen maar ook om de vernieuwing verder te brengen.
We weten inmiddels uit onderzoek dat alleen al het meten en onderzoeken de vernieuwing vooruit kan helpen. 

De FCe organiseert een levendig online festival waarbij je meer leert over impactonderzoek bij innovatie.
Praktijkonderzoekers delen hun nieuwste inzichten en je gaat actief aan de slag met jouw eigen ideeën.
Elke deelnemer ontvangt vooraf de inhoudelijke reader thuis. Inclusief de praktische tool ‘Hoe klinkt impact’.

Hier vind je de flyer van het Festival: FCE Festival 14 oktober 2022

Direct inschrijven

Meer informatie aanvragen

De FCe organiseert een levendig online festival waarbij je meer leert over impactonderzoek bij innovatie. Praktijkonderzoekers delen hun nieuwste inzichten en je gaat actief aan de slag met jouw eigen ideeën. Je kunt deelnemen aan een online college, aan actieve online workshops en aan een reflectiewandeling.

Hier kun je het Position Paper FCe Festival Versnellen van Innovatie door impact inzichtelijk te maken! lezen.