Workshop Verander Express

Verdiep jouw visie op verandering

De Verander Express is een interactieve ‘thinkshop’ waarin je aan de hand van korte interviewfragmenten drie thema’s verkent en verdiept die spelen bij veranderingen in organisaties:  plezier, macht en onvoorspelbaarheid.

Ervaren veranderadviseur en docent Ton ten Broeke van Kessels & Smit, The Learning Company, verzorgt de Verander Express. Hij interviewde zes mensen die allemaal op hun eigen wijze bezig zijn met veranderen. Als leidinggevende, als adviseur of als deelnemer aan een veranderproces. Hoe gaan zij in hun praktijk om met onvoorspelbaarheid? Hoe gaan zij om met invloed: van henzelf en van andere, bijvoorbeeld? Hoe houden ze koers terwijl alles steeds verandert? En: (hoe) houden ze het leuk?

De interviewfragmenten – in de vorm van korte clips – bieden je de gelegenheid om je ook in deze vragen te verdiepen. De diversiteit aan perspectieven, reflecties en verhalen zet jou aan het denken over jouw eigen perspectief. Je kijkt een deel van de filmpjes (kies zelf!) en bespreekt deze met andere deelnemers. Zo krijg je inzicht in, en taal voor jouw eigen visie en aanpak, én je krijgt nieuwe ideeën voor jouw praktijk.

De Verander Express is bedoeld voor iedereen die in de dagelijkse praktijk bezig is om zaken werkend te krijgen en te veranderen. Groot of klein. Complex of eenvoudig.

De trailer is te bekijken op Vimeo.


Direct inschrijven Meer informatie aanvragen

Soms lijkt de taal die we in veranderingsprocessen gebruiken afkomstig van Prorail of de NS. Zo kennen veranderingsprocessen ‘spoorboekjes’, is er sprake van een ‘rijdende trein’ en ‘parallelle sporen’. Het aardige van reizen met de trein is dat je jouw reis goed kunt plannen: wanneer vertrek je vanaf welk spoor? Wat er echter tijdens de reis gebeurt blijkt in de praktijk een stuk minder voorspelbaar en planbaar. Je kunt denken aan vertragingen, nieuwe ontmoetingen, verrassende gesprekken, irritaties in de stiltecoupé en ongekende vergezichten. Planbaar en tegelijkertijd onvoorspelbaar dus. De reizigers die je tijdens jouw reis tegenkomt kennen allemaal hun eigen bestemming en hun eigen verhaal. Wanneer je tijdens jouw reis eens met deze reisgenoten het gesprek zou aangaan, ontdek je niet alleen wat hun bestemming is maar ook wat hun verhaal is. Deze ontmoetingen en verhalen kunnen je aan het denken zetten en je een ander perspectief aanreiken. Dit gegeven is het uitgangspunt voor de Verander Express.