Een inspirerend netwerk van professionals

"De leergang volgen was een van de beste keuzes uit mijn professionele loopbaan."

Ik ben bij de FCE terecht gekomen doordat ik Joseph Kessels een paar keer heb horen spreken. Ik was een soort van spons: alles wat hij zei zoog ik op. Hij gaf woorden aan waar ik mee bezig was, dat vond ik heel bijzonder. Nu ben ik al een jaar of acht referent bij de FCE, dat wil zeggen dat ik als onafhankelijk beoordelaar aanschuif bij de proeve-gesprekken. En Joseph, grondlegger van de FCE is er ook nog steeds gastdocent.

Als professional houd ik me vanuit mijn eigen adviesbureau ‘Leren in Bedrijf’ vooral bezig met het beroepsonderwijs en werkplekleren. Het hele netwerk van FCE-ers is in die stap erg belangrijk geweest. Mensen vragen wel eens of het niet eenzaam is als zelfstandige. Ik voel me helemaal niet alleen. Ik heb allemaal leuke collega’s met wie ik kan werken en kan leren!

Het is één van de betere keuzes in mijn werkende leven geweest om de opleiding bij de FCE te gaan volgen. Ik heb geleerd hoe ik mijn werk op een leuke manier kan doen, die ook nog goed uitpakt. Het samen met mensen doen in plaats van hen iets opleggen van bovenaf. Ik probeer de inzichten uit de leergang altijd te vertalen naar wat ik doe in de praktijk. Ik ben echt een praktisch mens. En dan komt het op je eigen ambacht aan.

Meer lezen over Joke en haar werk? Kijk op haar site www.lereninbedrijf.nl.