verbinding wetenschap en praktijk

Samen onderzoek doen voor vakontwikkeling

Een belangrijk doel van de FCE is het versterken van de verbinding tussen wetenschap en praktijk op het gebied van leren en veranderen. Zodat we in ons vak gebruik kunnen maken van onderbouwde interventies, en ook beter leren snappen waarom bepaalde dingen werken (of niet).

Dit doen we door:

  • onderzoek op ons vakgebied te financieren en te initiëren
  • wetenschappers en praktijkmensen bij elkaar te brengen op onderzoekspraktijkdagen
  • samen met mensen uit het FCE-netwerk onderzoek te doen.

Dit jaar (2018) zijn we gestart met een groot FCE onderzoek! Het centrale thema is: van kleine doorbraak naar grootschalige innovatie. We doen onderzoek naar manieren waarop vernieuwing groeit van klein naar groot.


Wat we te weten willen komen
We gaan de komende tijd op zoek naar antwoord op drie brandende vragen:

  • Een vraag gaat over het WIE. Dus: Wat zorgt ervoor dat het lukt de energie van mensen en groepen mensen vast te houden en wanneer raakt die juist zoek? We willen weten wanneer mensen elkaar ‘aansteken’ om ook aan de slag te gaan.
  • Een vraag gaat over het WAT. Dus: Hoe leiden enkele doorbraken tot een nieuwe praktijk? We willen weten wanneer kleine stappen veranderen in een pad dat je volgt.
  • Een vraag gaat over de REGIE. Dus: Hoe proberen mensen regie te voeren op deze processen? We zijn benieuwd of er verschillende regiestrategieën te onderscheiden zijn met elk een andere werking.

Wie er werkt aan dit onderzoek
Suzanne Verdonschot is namens de FCE de trekker van dit onderzoek. Zij werkt nu met een groepje enthousiaste onderzoekers aan het verkennen van de vraag. Ze doen literatuuronderzoek en zoeken interessante smaakmakers in de praktijk op. In een latere fase komen er mogelijkheden voor anderen uit het FCE-netwerk om het onderzoek niet alleen te volgen, maar ook om actief als onderzoeker mee te doen. Houd de site in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief!
Als je mee wilt kijken kan dat via de Werkplaats, je kunt kijken maar ook reageren. De Werkplaats vind je hier.

Eerder onderzoek bij de FCE

De afgelopen jaren werkten we aan diverse pubicaties op basis van onderzoek.

Marijke Hafkamp (oud-FCE leergang deelnemer) en Lamkje Jellema ontvingen een stipendium van de FCE voor het doen van onderzoek naar hoe je vertrouwen in leer-werkrelaties kunt opbouwen. Hoe zorg je voor een vertrouwde groep? Hoe ontstaat vertrouwen tussen coach en coachee? Tussen deelnemers onderling? Marijke en Lamkje hebben dit onderzocht en hun ervaringen gebundeld in een praktisch boek: Huis van vertrouwen.

Isolde van Roekel (referent bij de FCE) deed met een FCE-stipendium een studie op het terrein van leren door mensen gedurende hun loopbaan. Met het oog op de toenemende vergrijzing dringt zich de vraag op hoe medewerkers vakbekwaam, lerend en scherp blijven tot het einde van hun loopbaan. Wat staat blijven leren in het dagelijks werk in de weg? En wat draagt juist bij tot blijvende ontwikkeling en groei? Isolde onderzocht het bij de NS en schreef samen met NS collega Sandra Ringeling een artikel voor Opleiding & Ontwikkeling in 2011. Het artikel is te downloaden via deze link (scroll naar beneden naar het artikel ‘Uitdagingen op het Spoor’).

Suzanne Verdonschot deed enkele jaren achtereen met een groep enthousiaste deelnemers uit het FCE netwerk een gezamenlijk onderzoek naar innovatie in het werk. Het doel was om meer te leren over de manier waarop innovatie op de werkplek tot stand komt. Het eerste onderzoek vond plaats in zeer verschillende organisaties (MBO-school, snoepfabriek, politieteam, gehandicapten zorginstelling) waar betrokkenen werkten aan diverse innovatie-initiatieven. De methode bestond uit diepte-interviews met initiatiefnemers en ‘wandelganggesprekken’ met nauw betrokken vakmensen tijdens een rondleiding op hun werkplek. Het onderzoek bracht in totaal 36 ‘doorbraken’ in kaart. Momenten waarop het innovatieproces een impuls kreeg. Systematische analyse van deze doorbraken laat zien dat doorbraken in het innovatieproces net zo vaak tot stand komen door initiatieven van leidinggevenden als door initiatieven van direct betrokken medewerkers. Leren vindt voornamelijk plaats in de werkcontext. Het verslag, een paper dat gepresenteerd werd op de Onderwijs Research Dagen 2012, is hier te downloaden. Het tweede onderzoek ging over innovatiesymmetrie. Een groep nieuwsgierige onderzoekers ging op verschillende organisaties aan de slag. We wilden erachter komen wanneer vernieuwing nu van ‘de top naar de vloer’ stroomt en wanneer doorbraken juist op de werkvloer ontstaan en daarna pas bij de top van de organisatie uitkomen. Lees meer over het onderwerp innovatiesymmetrie en de opbrengsten van het onderzoek in deze weblogs:

http://kessels-smit.com/nl/grenzen-over-van-boardroom-naar-werkvloer-en-andersom

http://kessels-smit.com/nl/een-alternatief-voor-uitrollen-opschalen-en-borgen

http://www.kessels-smit.nl/nl/omgekeerd-evalueren