FCe Café Podcast terugblik op de boeklancering van het Handboek Human Resource Development van Joseph Kessels en Rob Poell

&bnsp”


Aan het einde van 2021 verscheen de derde editie van het Handboek Human Resource Development, onder redactie van Joseph Kessels en Rob Poell.
Op 6 februari werd dit feestelijk gevierd met een live radioshow, waarin Suzanne Verdonschot en Pieterjan van Wijngaarden een aantal van de ruim tachtig auteurs interviewden. In een nieuwe editie van de HRD Café Podcast blikken Derk van der Pol en Pieterjan van Wijngaarden terug op deze boeklancering.


Luister naar deze editie van de FCe Café Podcast: via Spotify, Apple Podcasts of SoundCloud.

Emancipatie van de medewerker

In de vijftien minuten durende podcast komt auteur en redacteur Joseph Kessels aan het woord over ontwikkelingen in het HRD vakgebied: Opvattingen over leren en ontwikkelen zijn veranderd. Wie heeft het eigenlijk voor het zeggen? Is dat de organisatie die voorschrijft: dit moet je kennen, dit moet je weten en dit moet je doen. Of heeft het individu daar zelf ook iets in te brengen? De emancipatie van de medewerker heeft zich in de afgelopen veertig jaren voltrokken. In de afgelopen twintig jaar zie je dat terug in de drie edities van de Handboeken Human Resource Development.”

Verrijking van ons vakgebied

Ook Marcel van der Klink, onderzoeker bij  Zuyd Hogeschool en als auteur betrokken bij het Handboek Human Resource Development. Wat hem betreft verrijkt de HRD zich in de afgelopen jaren met andere vakgebieden: “We zijn eigenlijk de onderwijskunde een beetje voorbij. We laten de onderwijskunde als discipline niet los, maar er komen andere disciplines en perspectieven bij. Er wordt echter niets losgelaten, dus ons vakgebied wordt wel rijker.”
Check de boeklancering van het Handboek Human Resource Development:

  • Bekijk de radioshow over de boeklancering van het Handboek Human Resource Development via Vimeo
  • Beluister de radioshow over de boeklancering van het Handboek Human Resource Development op SoundCloud
  • Of koop het Handboek Human Resource Development bij uitgever Lannoo

Kroketevaluatie

Harmke Geverinck brengt de laatste nieuwtjes op ons vakgebied. Weet jij bijvoorbeeld wat de kroketevaluatie inhoudt? We spreken erover naar aanleiding van Next Learning. Dat event vond plaats op 11 april 2022. In het gesprek erover kunnen de niveaus van Kirkpatrick, het achtvelden- en het impactmodel niet achterwege blijven.

Asynchrone leeractiviteiten

In een terugblik op een van de eerdere FCe Café Podcasts komt het begrip asynchrone leeractiviteit weer ter sprake. Het is een manier van kennis delen en ontwikkelen waarbij je niet op hetzelfde moment op dezelfde plek hoeft te zijn. Meer ervaring met deze manier van leren en werken hebben we met elkaar opgedaan tijdens de Corona pandemie. We hopen dat dit type leren ons vakgebied ook blijvend zal verrijken.
Luister naar de negende editie van de FCe Café Podcast met onder andere Sibrenne Wagenaar via:

Luister naar eerdere edities van de FCe Café Podcast op  Spotify, Apple Podcasts of SoundCloud.